Bartender.grTranslate to English|Κεντρική Σελίδα| |Νέα| |Top 10| |Κοκτέηλ| |Συστατικά| |Ποτήρια| |Αναζήτηση| |Εισαγωγή νέου Κοκτέηλ|
Βοήθεια για το Bartender.gr

Ο Bartender σας καλωσορίζει στον κόμβο, που προορίζεται και προσπαθεί να καταστεί ο εξειδικευμένος οδηγός για όλα τα τερψιλαρύγγια.

Πριν συνεχίσετε ωστόσο την περιήγησή σας είναι απαραίτητο να διαβάσετε τον περιορισμό ευθύνης.

Όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θεματικών sites, που έχει επιμεληθεί η arx (031.gr, Cine.gr, ΧρήμαFM), έτσι και εδώ έχει αναπτυχθεί μια νέα πλατφόρμα πλοήγησης, που με εύχρηστο τρόπο συνδέει τις απαραίτητες πληροφορίες μεταξύ τους.

Μέσα στο site θα βρείτε απλές οδηγίες για την παρασκευή cocktails, αλλά και βασικές πληροφορίες σχετικά με τα όλα τα συστατικά που τα συνθέτουν.
Το όλο σύστημα είναι δυναμικό και συνεχώς εμπλουτίζεται με περισσότερα στοιχεία σε όλους τους τομείς του.

Μια ακόμα βασική καινοτομία του site είναι η παροχή της δυνατότητας μετάφρασης της εκάστοτε σελίδας - πληροφορίας ανά πάσα στιγμή από τα Ελληνικά στα Αγγλικά και το αντίστροφο, από τη σημαία που βρίσκεται πάντοτε στην κορυφή κάθε σελίδας και δεξιά.

Βασικοί άξονες πληροφοριών είναι τρεις ανεξάρτητες βάσεις δεδομένων : ποτά, ποτήρια και συνταγές cocktails, ενώ οι βασικές περιοχές του site είναι ο εξής :

· Κεντρική σελίδα
· Νέα του κόμβου
· Top 10 συνταγές cocktail
· Κοκτέηλ
· Ποτά
· Ποτήρια
· Αναζήτηση
· Εισαγωγή νέου cocktail

Όλες οι πληροφορίες παρέχονται δωρεάν, με την επιφύλαξη όσων αναγράφονται στην περιοχή νομικές πληροφορίες. Πηγή εσόδων του site αποτελούν οι διαφημίσεις και χορηγίες. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες διαφήμισης διατίθενται στην αντίστοιχη περιοχή.

Οποιοδήποτε άλλο θέμα δεν καλύπτεται από τα σχετικά αρχεία βοήθειας και σας απασχολεί μπορείτε να μας το μεταφέρετε χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας και δεσμευόμαστε ότι θα φροντίσουμε να σας απαντήσει ο κατάλληλος συνεργάτης μας.

Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση.· Κεντρική Σελίδα

     Εμφανίζεται μια συνοπτική εικόνα των διαφόρων επιμέρους περιοχών : οι τρεις πιο πρόσφατες ειδήσεις, μια συνταγή cocktail και οι τίτλοι των πέντε πιο πρόσφατων εγγραφών cocktails και ποτών στη βάση δεδομένων. Στους διαχειριστές άλλων sites παρέχεται η δυνατότητα εμπλουτισμού των sites τους με τη συνοπτική εμφάνιση του cocktail της ημέρας εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα.

· Νέα

     Στην περιοχή αυτήν εμφανίζονται νεά του site, καθώς και διάφορες πληροφορίες σχετικές με την όλη θεματολογία του.

· Top 10

     Στο σημείο αυτό θα μπορείτε να βλέπετε τις καλύτερες συνταγές cocktails, όπως διαμορφώνονται από τις ψήφους των χρηστών σε κλίμακα 1 έως 10 και στους τρεις βασικούς τομείς αξιολόγησής τους : το χρώμα, με συντελεστή 2, την εμφάνιση, με συντελεστή 6 και τη γεύση, με συντελεστή 12, από τους οποίου προκύπτει και η συνολική βαθμολογία του καθενός.

· Κοκτέηλ

     Πρόκειται για τη μία από τις τρεις βασικές περιοχές του site, στην οποία γίνεται μια πρώτη κατηγοριοποίηση των cocktails ανάλογα με τον τρόπο που σερβίρονται. Οι βασικότερες κατηγορίες είναι αυτή των cocktails, σε απόσταση ακολουθούν τα higball, old-fashined και σφηνάκια, ενώ υπάρχουν και άλλες 17 κατηγορίες με πολύ μικρότερο αριθμό cocktails. Για καθένα από τα cocktails υπάρχει μια αντιπροσωπευτική εικόνα, η ακριβής δοσολογία και ο σωστός τρόπος παρασκευής του, αλλά και σερβιρίσματος ή/και γαρνισρίσματός του. Από το σημείο αυτό επίσης γίνεται και η αξιολόγησή του στους τομείς χρώμα, εμφάνιση και γεύση σε κλίμακα 1 έως 10.

· Ποτά

     Η δεύτερη βασική περιοχή του site, στην οποία γίνεται μια κατηγοριοποιήση όλων των ποτών & συστατικών cocktails, ανάλογα με τον προορισμό, τον τρόπο παρασκευής τους. Οι βασικές κατηγορίες ποτών είναι τα ορεκτικά και επιδόρπια, οι μπύρες, τα αφεψήματα, τα bitters, οι χυμοί, τα λικέρ, τα σιρόπια, τα ανθρακούχα, τα κυρίως οινοπνευματώδη ποτά, τα κρασιά και τα αποστάγματα κρασιού. Για το καθένα από τα ποτά υπάρχουν, εκτός της κατηγορίας του, ο τρόπος παρασκευής του (απόσταξη, ζύμωση), οι πρώτες ύλες πυ χρησιμοποιούνται για την παραγωγής του, η χώρα προέλευσής του, καθώς και ένα σύντομο κείμενο και ιστορικά και λοιπά στοιχεία σχετικά με το κάθε ποτό. Επίσης υπάρχουν μερικές διάσημες συνταγές coctails που συμπεριλαμβάνουν το εκάστοτε ποτό στα συστατικά τους, ενώ τέλος αναφέρονται οι γνωστότερες μάρκες κάθε είδους ποτού.

· Ποτήρια

     Εμφανίζονται όλα τα είδη ποτηριών που χρησιμοποιούνται ή μπορεί να χρησιμοποιηθούν στο σερβίρισμα cocktails. Πίσω από το κάθε ποτήρι βρίσκονται διάσημες συνταγές cocktails, που θα πρέπει να σερβίρονται με αυτό.

· Αναζήτηση

     Ίσως η πιο δυναμική και χρήσιμη παράλληλα περιοχή του Bartender, από την οποία μπορεί κανείς να βρει συνταγές cocktail με τα συστατικά της αρεσκείας του. Ο χρήστης του συστήματος δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσει τίποτε, καθώς ήδη υπάρχουν μπροστά του όλα τα συστατικά και όλοι οι πιθανοί συνδυσαμοί, που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή cocktails. Έτσι, απλά επιλέγοντας από το πρώτο μενού το συστατικό της αρεσκείας του, θα εμφανιστούν στο δεξιό παράθυρο όλες οι διαθέσιμες συνταγές που το περιέχουν. Εάν θέλει να περιορίσει τις συνταγές, δεν έχει παρά να επιλέξει και ένα δεύτερο συστατικό ή ακόμα και ένα τρίτο.
Η αναζήτηση είναι όχι μόνο απλή και εύχρηστη, αλλά παράλληλα αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για ερασιτέχνες και επαγγελματίες barmen, που μπορεί να εμφανίσει άμεσα μια πολύ μεγάλη ποικιλία συνταγών, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν με τα συστατικά που επιθυμεί ή διαθέτει ο καθένας.

· Εισαγωγή νέου Κοκτέηλ

     Από το σημείο αυτό μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει στο Bartender μία ή περισσότερες συνταγές εύκολα και γρήγορα, συμπληρώνοντας απλά το όνομα και τον τρόπο παρασκευής του cocktail και επιλέγοντας συστατικά και δοσολογία από τις ήδη έτοιμες επιλογές. Παρέχεται η δυνατότητα της επώνυμης εισαγωγής, τόσο για την αναγνώριση του συνεισφέροντος, όσο και για τη διενέργεια διαγωνισμών μακράς διαρκείας.

| Επικοινωνία | Βοήθεια | Περιορισμός Ευθύνης | Νομικές Πληροφορίες | Διαφήμιση |


© 2000 arx.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος